XI. İstanbul Bilişim Kongresi Gerçekleştirildi

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi nin Kadir Has Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri” teması XI. İstanbul Bilişim Kongresi katılımcıların yoğun ilgisi ile 6 Aralık 2017, Çarşamba günü üniversitenin Cibali Kampüsü’nde yapıldı.

Kamu, Üniversite, Özel Sektör, Bilişim Merkezi Yöneticileri ve uzmanları, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları, Girişimciler, Medya temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla 7 oturum 33 değerli ismin zengin sunumlarıyla yer aldığı kongre yaklaşık 450 katılımcının yoğun ilgisiyle verimli ve renkli geçti.

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tiryakioğlu 11. Sini düzenlemiş oldukları, Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri” temalı İstanbul Bilişim Kongresinde hedeflerinin dünyada yaşanan hızlı gelişmeler çerçevesinde, e-dönüşümün,  ve Veri’ nin ülkemizdeki ve dünyadaki durumunu, geleceğini konuşmak ve geleceğe ışık tutmak olduğunu belirtti. Dönüşümü tam olarak anlamak için verinin Yaşam Döngüsüne ve Verinin taşıdığı Değer ve Kavramlara bakılması gerektiğini,  verinin bu yaşam döngüsünü

*Verinin Doğması ( Oluşması, İOT ler, Mobil cihazlar, uygulamalar.)

*Verinin taşınması, güvenli iletimi ve saklanması (Şekil/format değiştirmesi, güvenli alt yapılarda saklanması)

*Veriden fayda ve değer oluşturulması ( Veri analizi, madenciliği..)

* Verinin Ürün ve Hizmet olarak “Güvenli Ortamlarda”  Tüketilmesi (Veri güvenliği..Bulut hizmetleri  )

panellerinde ayrı ayrı ele alıp konularında uzman panelistlerle beraber işleyeceklerini söyledi. Aynı zamanda , sanayi 4.0ın değişimdeki rolünü , e-dönüşümün vaz geçilmezi  girişimciliğin  Türkiyede ki Girişimcilik ve Yatırımcılık süreçlerini ve gündemimize  hızla giren  E-para, E-finans,  Sanal/Dijital Para kavramları yanında,  KRİPTO Para yani Bitcoin ve bunun alt yapısı BLOCKCHAİN gibi  teknolojileri panellerde işleyerek döngüyü tüm boyutlarıyla işlemiş olacaklarını belirtti.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe açılış konuşmasında; “Artık günümüz iş dünyasında çağımızın petrolü veri olarak ifade edilmektedir. Dördüncü sanayi devrimi diğer bir deyişle dijital (sayısal) dönüşümün en önemli kriterlerinden biri hiç şüphesiz ki veridir. Veriyi işleyerek anlamlandıran, analiz ederek bilgi üreten ve kullanan, şirketler rakiplerine göre büyük avantaj sağlamış ve dünyanın en değerli şirketleri haline dönüşmüşlerdir.

Dijital dönüşümü sadece bir teknolojiye veya birkaç teknolojiye indirgemek doğru olmaz. Dijital dönüşüm çoklu disiplin (multi-disciplinary) yapısında birçok teknolojinin entegrasyonu olup, tüm kurumsal varlıkların, iş süreçlerinin ve paydaş ilişkilerinin dijital ortamda yeniden tanımlanmasını kapsamaktadır. Yani kartlar yeniden çıkarılmaktadır. Kartlar yeniden karılırken oyunun içinde olmak adına, treni kaçırmamak için veri odaklı olmamız ve bilgi üreten ve kullanan hale hızla dönüşerek dijital olgunluk seviyemizi yükseltmemiz artık bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Açılış konuşmalarını; Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nihat Berker, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Karayağız, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tiryakioğlu, Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Arsan, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, ve Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz’ın yaptığı kongrede; Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek “Gelecekteki Sektörler ve İşlerimiz” konulu vizyoner konuşmasını yaptı.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe’nin moderatörlüğünde, E-Güven İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Topoğlu Tüzün, Fortinet Türkiye Ülke Müdürü Serdar Yalçın, HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede,  SAS Orta Doğu, Türkiye ve Doğu Avrupa İş Çözümleri Direktörü Yiğit Karabağ,  Veri Odaklı E-Dönüşümün Neresindeyiz? konulu sunumlarıyla e-dönüşümün ülkemizdeki ve dünyadaki durumunu, geleceğini paylaşarak geleceğe ışık tuttular.

Verinin yaşam döngüsü ve taşıdığı değerler gün boyu süren panellerle anlatıldı.

Kurumları değişime zorlayan ve hayatı kolaylaştıran teknolojiler sayesinde her yerde oluşan bilginin ve verinin e-Dönüşüm’ e etkisini. İş yaşamını ve bireyleri de yakından ilgilendiren bu değişimin olası sonuçları bu yıl tüm boyutlarıyla XI. İstanbul Bilişim Kongresi’nde ele alındı.

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi ve Kadir Has Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve “Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri”temalı kongre bu alanda dünyada yaşanan hızlı gelişmeler çerçevesinde e-Veri’ nin Türkiye gündemine de ışık tuttu.

 

Önceki Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Çerçevesinde Turizm Sektöründe Karşılaşılabilecek Sorunlar Konuşuldu
Sonraki Bilişim 2017 “Bilişim Hizmet Ödülleri” Adaylarınızı Bekliyoruz…

Benzer Yazılar

TBD Haberleri 0 Comments

SamsungIoTDay’de Türkiye’de IoT’nin geleceği konuşuldu

TBD’nin ve Samsung’un  14 Aralık 2016’da Wyndam Otel Ankara’da düzenlediği “SamsungIoTDay” etkinliğinde, nesnelerin interneti (IoT) kavramının yaratacağı ekonomik değer ve kamuya doğrudan katkısı ele alındı. SamsungElectronics’in gelecek vizyonuyla nesnelerin internetinin

TBD Haberleri

Bilişim Eğitimi ve Bilişim Sektörü Uyumu Farkındalık Çalışması

Türkiye Bilişim Derneği İcra Kurulu tarafından Bilişim Eğitimi ve Bilişim Sektörü Uyumu Farkındalık Çalışması hazırlandı 81