Genç Beyinler Yeni Fikirler 6. Kez Proje Pazarı Ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi’nde Buluşuyor

Ege Bölgesi Üniversiteleri’nin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri’nin katılımı, Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi koordinasyonu, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Ege Bölgesinde yer alan kurumlar, STKlar, firmaların destek ve katkılarıyla, 26 Mayıs 2017 tarihinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde VI. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi gerçekleştirilecektir. Bu yıl 6’ıncısı yapılacak olan etkinlikte, çok geniş bir katılımla, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri öğrencilerini kapsayan Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Proje Fikir Yarışması düzenlenecektir.

Bilişim Sektörü Üniversite ile Buluşacak

İzmir ve bölgemizde bilişim sektörünün, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabette güçlü olması amacıyla üniversite ve öğrencilerimizin inovasyon potansiyeline ulaştırılarak, yeni fikirlerle buluşturulmasını sağlamak, sektör ihtiyaçlarına yönelik proje ve çözümleri firmalarımızla birlikte geliştirerek, istenilen alanlarda yetişmiş mezunlarla sektöre hız kazandırmak, yetenekli ve dinamik genç insan kaynaklarını firmalarla buluşturmak, İzmir’i bilişim sektörünün odağı konumuna taşımak amaçlarıyla düzenlenen etkinlikte;

  • Ortak Proje Sergisi,
  • Proje Fikir Yarışması,
  • Öğrenci – Firma/Yatırımcı buluşmaları,
  • Firma tanıtımları gerçekleştirilecektir.

VI. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”ne;  10 üniversitenin 12 ayrı Yazılım / Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 100+ Akademisyen, 1000+ Öğrenci, 270+ Bitirme Projesi ile katılacaktır.

Fikir Yarışması

Fikir Yarışması’nda; Bilgi/Veri Güvenliği, Akıllı Ev / Akıllı Sistemler, E-Belediye / E-Devlet, Dijital Oyun, Sağlıkta Bilişim, Mobil Uygulamalar ve diğer konularda sunulan fikirler yarışacaktır.

Etkinlik yoluyla, yeni fikir ve çalışmaların sanayiye aktarılması, etkin Üniversite – Sanayi işbirliği ortamının oluşturulması, firma – üniversite arasında Ar-Ge ve İnovasyon alanında sürekli kalıcı bağların kurulması, firma projelerinin mezuniyet projeleri kapsamında geliştirilmesi, mühendislerin sanayinin ihtiyaçlarına yönelik alanlara yönelmeleri konusunda farkındalık oluşturulması sağlanacaktır. Fikir, çözüm ve yetenek kaynağı konumundaki etkinlikte firmalar için, yeni fikir ve projeleri doğrudan inceleme fırsatı, proje sahipleriyle birebir görüşme imkanı, yeni mezun olacak yetenekli insan kaynağına ulaşım, firma projelerinin gelecek senelerde mezun olacak öğrencilerce tez konusu olarak çalışılma imkânı, ödüllü proje fikir yarışmasında inovatif yaklaşımlar, üniversitelerimizin inovasyon potansiyeline ulaşım, kendi konularında üst düzeyde bilgili, uzman öğretim üyeleri ile bir araya gelme ortamı, genç beyinlerle bir araya gelerek farklı bakış açıları elde etme fırsatı, firmaların öğrencilere etkin tanıtım ortamı sunulacaktır.

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi için: www.gbyf.org.tr

Önceki Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu II: Sağlıkta Endüstri 4.0
Sonraki E-Fatura ve E-Defter kullanıcı sayısı 121 bin 875’e ulaştı

Benzer Yazılar

Sektör Toplantı ve Haberleri
Sektör Toplantı ve Haberleri

14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY)

Parolanız çalındığında yenisiyle değiştirebilirsiniz ama biyometrik verilerinizi değiştiremezsiniz. Ana teması ‘Sağlık Sektöründe Siber Güvenlik’ olan 14. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY); 2-3 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!