Cep Telefonuyla Maça Giriş Dönemi Başlıyor

Futboldaki dünyada en kapsamlı maça giriş sistemi olan Passolig yine bir ilki gerçekleştirdi. Kulüp ve cihaz bağımsız olarak maça giriş sistemi; Passo Mobil, uygulanmaya başlandı. Aktif Bank, 3 milyon taraftarı kapsayan Passolig dünyasını mobile taşıyor

Yenilikçi hizmet anlayışı ile sunduğu hizmetlere her geçen gün yenisini ekleyen Aktif Bank,  dijital sistem altyapısındaki inovatif çalışmalarını; akıllı telefonlara indirilecek Passo Mobil uygulaması ile yeni bir boyuta taşıdı. Uygulama ile taraftarlar, NFC teknolojisini destekleyen Android telefonlarda NFC (Near Field Communication) ile bu teknolojiyi desteklemeyen Android telefonlar ve İOS işletim sistemli diğer akıllı telefonlarda ise QR kod ile maça giriş yapabilecek.

Yeni uygulama Passo Mobil, Vodafone Park’ta düzenlenen basın toplantısında Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer ve Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı tarafından tanıtıldı.

Passo Mobil ile taraftarın hayatı kolaylaşıyor

Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında Passolig sisteminin uygulanmaya başlamasının ardından taraftarların maça en hızlı ve kolay biçimde girmeleri için tüm çalışmaları başlattıklarını belirten Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer; Tüm kart ve biletleme ihtiyaçlarını tek bir mobil uygulama altında birleştirerek taraftarın hayatını kolaylaştırmayı hedefledik.  Üç ay önce devreye alınan mobil uygulama ile taraftarlar; gişeden ya da internet üzerinden Passolig kartı alma gibi işlemlere ihtiyaç duymadan, yalnızca cep telefonlarına Passo Mobil uygulamasını indirerek; karta başvurma aşamasından, bilet almaya kadar tüm işlemlerini yapabiliyordu. Artık cep telefonunu okutarak maça girmeyi de akıllı telefonları üzerinden yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Üç ayda 165 bin Passo Mobil kullanıcısı oldu

Uygulamanın ayrıntılarını anlatan Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ise 2017-2018 sezonuna neredeyse üç milyon Passolig kart sahibi ile girdiklerini belirterek, “Gördük ki 3 yıldır taraftarların 2 milyondan fazlası başvurularını dijital kanallar üzerinden yapmış. 2017 yılında bu oran yüzde 70 düzeyinde. Bu başvuruların yüzde 50’si ise akıllı telefonlardan gerçekleşmiş. Teknoloji çağında dijital olarak hayatı kolaylaştırmak gerekiyor. 2016-2017 sezonunda Süper Lig ve TFF 1. Lig’de toplam 3 milyon 700 bin kişi maç izlemek üzere turnikelerden geçmiş.

Futbolseverlerin maça girişini daha da kolaylaştırarak, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz.  Dünyanın tamamiyle dijital maça giriş sistemini taraftara sunuyor olmaktan dolayı mutluyuz. Passo Mobil uygulaması sayesinde taraftarlar, kolay ve hızlı bir şekilde kart başvurusu yapma, maç bileti alma, para yükleme, bilet süresini uzatma, bilet transferi ve kombineden maç bileti transferi gibi işlemleri gerçekleştirmenin yanı sıra şimdi de akıllı cihazları ile maça giriş işlemlerinin tümünü gerçekleştirebiliyor. Passo Mobil uygulamasının başladığı Mayıs ayından bu yana 165 bin kişi bu uygulamayı indirdi. Genel olarak profile baktığımızda indirenlerin yüzde 60’ı 18-35 yaş arasında, yüzde 52’si İOS,  yüzde 48’i Android işletim sistemli cihazlar ile kullanıldı. En çok kullanılan iller ise; İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana. Bu güne kadar Passo Mobil uygulaması üzerinden 60 binden fazla işlem gerçekleşti” dedi.

Passo Mobil uygulamasında yeni geliştirilen teknoloji ile bilet transferini saniyeler içerisinde gerçekleştirebilecek olan kullanıcılar;  Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının canlı sonuçlarını takip edebilmek gibi birçok özellikten de faydalanabilecekler. Ayrıca uygulamayı yükleyen kullanıcılar, henüz satışa sunulmamış maç biletlerini de fikstür üzerinden takiplerine alarak, maç bileti satışa çıktığında bilgilendirilecekler.

Önceki Sosyal Medyada Organ Pazarı
Sonraki TOBB'da Bilişim Sektör Buluşması Gerçekleştirilecek

Benzer Yazılar

Sektör Toplantı ve Haberleri 0 Comments

Türk Telekom şebekesi 5G’ye hazır

Türk Telekom, C-RAN Teknolojisi ile bağlantı hızı ve hizmet kalitesini iki kat artıracak Türk Telekom, 5G’ye geçişte önemli safhalardan olan “Merkezileştirilmiş Radyo Erişim Şebekesi (C-RAN) Teknolojisi”ni, Türkiye’de kendi şebekesinde uygulayarak,