Media 4.0 Temalı Media Summit Gerçekleştirildi

 

 

Reklamcılık Vakfı tarafından, Reklamverenler Derneği işbirliğiyle “Media 4.0: Değişim x Bağlantı x İçerik” başlığında düzenlenen Media Summit Türkiye etkinliği, reklam, medya ve bağlantılı sektörleri bir araya getirdi. 7-8 Haziran 2017 tarihlerinde Zorlu PSM’de düzenlenen zirvede, medya planlama ve satın alma ajansları ile reklamverenler, medya kuruluşları ve akademik dünya temsilcileri buluştu.

Etkinlik kapsamında iki gün boyunca toplam 25 oturumda, 64 konuşmacı medya planlamanın sağladığı katma değerlere kendi uzmanlık açılarından dikkat çekti. Düzenlenen panel ve söyleşilerle, alanında uzman isimler sektörün ortak gündem maddelerini ve yakın gelecekte bu sektörlere yön verecek olan trendleri ele aldı. İki gün süren etkinliğin konuşma, panel ve oturumları arasında “Dijital Riskler” “Datanın Gücünü Programatik ile Keşfetmek”, “Hayran Kültürü”, “Omnichannel”, “Performans Pazarlama”, “Medya Tüketim Alışkanlıklarında Değişim”, “Data Odaklı Planlamaya Doğru”, “Native & İçerik Pazarlaması”, “Türk Dizileri Yolun Neresinde?”, “Content Strategy”, “İçerikte Yeni Anlatılar” ve “Sosyal Medyanın Beslenme Alışkanlıklarında Yaratığı Değişim” başlıkları tartışıldı.

Media Summit Türkiye 2017 ikinci gününde tüketici odaklı

Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen Data Driven Segmentation oturumunda Kantar Media’dan Maria Darmi, geleneksel müşteri segmentasyon yöntemlerinin günümüzde geçerli olmadığını örneklerle vurguladı. Darmi, günümüzde temas edilmek istenen hedef kitlenin sürekli online durumda olduğuna dikkat çekti ve başarılı bir segmentasyon için bunun daima göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

BPN İstanbul’dan Nüzhet Algüneş, Medya 4.0 kavramı çerçevesinde geçmişten bugüne medya planlamanın dönüşümünü anlattığı konuşmasında tamamen veri odaklı olarak şekillenecek Medya 4.0’da tüm mecraların gerçek zamanlı ve tek merkezli olarak yönetileceğini belirtti.

Türkiye’de hayatı değiştirmeye yönelik hayata geçirilen dijital uygulamaların önemine değinen Azra Kohen kitap yazarlığından senaryo yazarlığına geçiş sürecini anlatırken İçerde dizisi yapım ekibi Türk dizilerinde uygulanan reklam çalışmalarını anlattı. Seyirci profilinin değiştiğine dikkat çeken Ay Yapım’dan Yamaç Okur dizilerde ürün yerleştirme ile ilgili dikkatli ve özgün olunması gerektiğine dikkat çekti. Okur “Ürün yerleştirme çok kullandığımız bir yöntem ama doğallığı kaçırırsak izleyiciyi de kaçırabiliriz bu nedenle çok dikkatli ve yaratıcı olmalıyız” dedi.

Sosyal Medyanın Beslenme Alışkanlıklarında Yarattığı değişim başlıklı panelde diyetisyen Dilara Koçak, dijital medya sayesinde daha fazla insana ulaştıklarını yakaladıklarını belirtti. Geliştirdikleri mobil uygulama ile danışanların oldukça yüksek bir etkileşim yakaladığını belirten ;Koçak, sosyal medyada kullanıcıların takip ettikleri sayfalara göre yemek seçimlerinin de değiştiğini, sosyal medyadaki doğru içeriğin insanların beslenme alışkanlıklarına olumlu katkı yapabileceğini iletti.

“Müzik ile Pazarlama” panelinde konuşan Mehmet Akbay, radyo dinleyicilerinin farklı içerikler duymak istediklerini bu nedenle uyarlama reklam yerine radyoya özel reklam sunmanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu iletti. Aynı panelde konuşan Nihat Sırdar ise gücünü daima korumayı başaran bir mecra olarak radyonun insanlara nerede olurlarsa olsun dokunabilen etkili bir mecra olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Seans sponsoru Nielsen adına Erdem Tolon, dijital kampanyaların ratingleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Media Summit Türkiye 2017’ye dijitalleşme damgasını vurdu

Etkinlik boyunca markaların tüketicinin dikkatini çekmek, hedef kitleye doğru zamanda doğru mecrada, ulaşmak için kullandıkları yeni yöntemler, formatlar ve bu alanda mevcut teknolojilerin nasıl yardımcı olabileceği konuları detaylı olarak masaya yatırıldı. Dijitalleşen medya dünyasında programatik çözümlerin markalara sağladığı katma değer vurgulanırken dijital reklamcılıkta güvenlik için sektörde standartların yükselmesi, gerekliliğine işaret edildi. Dijitalleşme süreci sonucunda verinin her geçen gün önem kazanarak hayatımızı kolaylaştırdığı bankacılık başta olmak üzere pek çok sektörde yeni nesil tüketici davranışlarını dönüştürdüğü vurgulandı. Medya içeriklerinin bireylerin marka ve kişilere bağlılığını etkileyerek yeni nesil fan kültürünün ortaya çıktığını, marka ve fan ilişkisinin birbirlerini besleyerek medya sürecinin evrilen yapısından bahsedildi. Konuşmalarda ayrıca sosyal medya içeriklerinin ana akım medya üzerinde yarattığı değişim baskısının önemine dikkat çekildi. Sosyal medyanın beslenme alışkanlıklarından dizi izleme alışkanlıklarına, bireylerin sosyalleşme ihtiyacından marka tercihlerine kadar sosyal medyanın hayatımıza etkileri tartışıldı.

Etkinlikte medya planlama sektöründen 10 genç profesyonelin katılımıyla gerçekleşen “Medya Tüketim Alışkanlıklarındaki Değişim” panelinde farklı ajanslardan katılan genç medya planlamacıların kendilerine verilen kısa brief’ler doğrultusunda medya tüketim alışkanlıklarındaki değişim ile ilgili hazırladıkları üçer dakikalık sunumlar katılımcıların büyük beğenisini topladı. Etkinlikte ayrıca Maker Hareketi: Dünyayı Çocuklar Değiştirecek başlıklı oturum da büyük ilgi çekti.

Önceki MediaMarkt ve Microsoft’dan 45 Çocuğa Kodlama Eğitimi
Sonraki Netaş 50. yılında en iyi Start-Up yazılım ve donanımlarını ödüllendiriyor

Benzer Yazılar

Sektör Toplantı ve Haberleri
Sektör Toplantı ve Haberleri 0 Comments

Oyun 2017 Başlıyor!

Türkiye 22. Zeka Oyunları Yarışması başladı. Bu sene toplam ödül 30.000 TL! Yaş ve eğitim sınırlaması olmadan, okuma yazma ve matematikte dört işlem becerisine sahip olan herkes Türkiye Zeka Oyunları